Redskap & Tillbehör

Maskinredskap & Tillbehör

Rätt redskap på rätt maskin

Vi på Arema har en djup förståelse om behovet av rätt redskap till din maskin och vår kompetens för skopor, hydraulisk utrustning och andra redskap är omfattande och mångårig. Vi hjälper dig som hyreskund att välja rätt, att installera dem rätt och vi ger dig råd om hur du brukar dem rätt.

Hyra redskap med eller utan maskin

Hos oss kan du hyra redskap till din egen maskin eller tillsammans med någon av våra hyresmaskiner. Om du hyr ett hydrauliskt redskap till din egen maskin så är det viktigt att det installeras på rätt sätt annars finns det risk att maskinen och / eller redskapet skadas allvarligt. Om du inte själv har mycket goda kunskaper i att justera in tryck och flöde för extrahydrauliken så kräver vi att vi eller någon annan auktoriserad tekniker utför installationen. Vi tar 2500 kr + moms för en standard installation. Det förutsätter att kopplingarna är kompatibla mellan redskap och maskin. Utförs det i fält så tillkommer reskostnader. Kostnader för kopplingar tillkommer om det måste bytas på maskin eller redskap

Hyr du en maskin hos oss samtidigt med redskapet så ingår alltid installationskostnaden. Dessutom får du mycket förmånliga rabatter på redskapen om du hyr dem tillsammans med maskinen.

Håll koll på oljan

Om du har biologiskt nedbrytbar olja i din egen maskin så måste innan montage även redskapet tömmas på olja. Den kan ha suttit på en maskin med mineralolja innan. Vi har maskiner både med mineral och bioolja och vi ser alltid till att eventuella blandningar undviks genom att alltid tömma redskapen innan montage på maskin.