Arema HEAVY rental

Anders på Arema Rental hjälper kunden göra rätt val.

Välkommen till oss.
Dina maskinbehov är vår mission.

Behöver du hyra maskiner till ett nytt uppdrag, eller behöver du ersätta en trasig maskin. Vi på Arema Heavy Rental kan hjälpa dig att finna den bästa lösningen just för dig. Hos oss kan du hyra moderna maskiner i storlekarna 1 – 40 ton. Vi har hjullastare, bandgrävare, hjulgrävare, vältar, dumprar, teleskoplastare och mycket mer, allt anpassat för svenska marknaden. Vi hyr även ut redskap till entreprenadmaskiner.

Företagsbeskrivning

Arema Heavy Rental är grundat 2001 och är ett av de ledande uthyrningsbolagen i Sverige när det gäller uthyrning av större entreprenadmaskiner utan förare. Vi är en drivande organisation med högt i tak och korta beslutsvägar. Idag är vi ett 40-tal anställda inom koncernen men vi har mycket tydliga planer för vidare tillväxt i Sverige. Vi har i dag i region öst en maskindepå som ligger i Rosersberg och i region syd har vi 5 st maskindepåer fördelade i Billeberga, Helsingborg, Kristianstad, Malmö, Växjö samt Göteborg & Skellefteå. På alla ställen finns kontor och väl anpassade verkstäder. Omsättningen för Arema Heavy Rental uppgick 2022 till 143 miljoner.

Arema Heavy Rentals ägarbolag, Heavy Rental Group, har under november 2022  förvärvat Saxtorp Trading som är en väl etablerad och framgångsrik aktör i Sverige av handel med begagnade entreprenadmaskiner. Denna verksamhet kommer att fortsätta oförändrat, men nu under Heavy Rental Groups regi. Saxtorps tidigare uthyrningsdel är nu helt införlivad i Arema Heavy Rental.

Leveranskvalitet

Vi använder CheckProof dagligen för våra leverans- och returkontroller samt för att säkerställa regelbunden service. Därför levererar vi alltid  fräscha maskiner med hög driftsäkerhet. Detta system dokumenterar också eventuella avvikelser och möjliggör att vi snabbt kan åtgärda dessa innan maskinen levereras till en ny kund.
Allt för att vi på Arema ska möta våra kunders förväntningar och att de ska få högsta tänkbara kundnöjdhet.

Checkproof logo

Trygghet

När du hyr oss Arema Heavy Rental kan du vara säker på att inga tråkiga överraskningar dyker upp. Vi tecknar alltid ett avtal där hyrespriser, försäkringsavgifter, transportkostnader och hyresvillkor tydligt framgår. Om du inte kan komma in till oss på kontoret så kan vi skicka en länk till avtalet via SMS eller e-post (via tjänsten Verified) och du kan sedan i lugn och ro läsa igenom det. Efter detta så signerar du avtalet digitalt via mobilt bank-id.

Branschorganisationen Rentalföretagen

Arema Heavy Rental är sedan många år medlem i branschorganisationen Rentalföretagen (nytt namn efter sammanslagningen av SRA och Hyreskedjan). Med detta vill vi visa att vi uppfyller alla de etiska, juridiska, affärsmässiga och avtalsmässiga krav som ställs på alla seriösa uthyrningsföretag som är medlemmar. Detta för att du ska känna dig säker på att allt går rätt till när du hyr av oss.

Läs mer på rentalforetagen.se

Rentalföretagen - "Sveriges maskinuthyrare har fått en stark och tydlig kommunikativ röst. Gemensamt kan vi utveckla hållbara branschstandarder för arbetsmiljö, säkerhet, miljö, kompetens och kvalité. Rentalföretagen's medlemmar och partners, som tillhandahåller byggmaskiner, lokaler, erbjuder utbildning och tjänster för den tillfälliga arbetsplatsen, är en viktig drivkraft för byggindustrins och samhällets utveckling"
Rentalföretagen