Våra servicetjänster

MODERN VERKSTAD

Om vår verkstad

Arema Heavy Rental har idag fem moderna verkstäder vid våra depåer i Rosersberg, Billeberga, Helsingborg, Kristianstad och Malmö och där vi kan utföra en mängd olika uppdrag. Vi utför reparationer och service på alla typer av maskiner. I första hand tar vi hand om våra egna maskiner men vi kan även under vissa  perioder av året även hjälpa er med er egna maskin.
Våra tolv mekaniker har lång erfarenhet av maskiner och de ser till att våra hyresmaskiner håller en mycket hög standard. Vi reparerar och underhåller våra maskiner enligt fabrikanternas rekommendationer så att ni som hyreskund kan vara säker på att ni får största tänkbara tillgänglighet. Genom att hyra från Arema så kan ni koncentrera er på att utföra ert uppdrag och behöver inte tänka på annat än att utföra daglig tillsyn. Resten tar vi hand om. Tryggt och enkelt!

Fältjobb

Behöver serviceuppdragen utföras i fält så har vi väl anpassade servicebilar för detta, en del med kran. Vårt geografiska täckningsområde är normalt Mälardalen och Skåne men vi gör även uppdrag på andra orter. Står maskinen på annan ort i Sverige så har vi även ett brett kontaktnät med externa verkstäder över hela Sverige.

Utrustning

Vi anpassar och utrustar även hyresmaskinerna efter det uppdrag som ska utföras, exemplevis monterar vi olika typer av tillbehör på maskinerna såsom snöplogar, kranarmar, personkorgar, hydraulhammare, betongsaxar och rivningsgripar och en mängd andra redskap.
För redskap som kräver hydrauliskt extraflöde så är det mycket viktigt att kopplingar är av rätt typ och att tryck och flöde justeras in korrekt på maskinen, annars finns det risk att redskapet eller maskinen skadas. Är det så att du endast hyr ett redskap av oss så hjälper vi dig mot en tilläggskostnad att justera och anpassa din maskin efter redskapet.

Kvalitet

Vid alla hyror så dokumenterar vi in- och ut-leveranser digitalt. Till vår hjälp använder vi verktyget Checkproof. Genom denna kvalitetskontroll kan du som hyr av oss känna dig trygg att maskinerna är noggrant kontrollerade gällande funktion och säkerhet. All avvikelserapportering sker också med hjälp av Checkproof. Vi har även digital fjärravläsning från alla maskiner så att vi vet när det är dags att serva dem eller utföra uppdateringar.

Övriga tjänster

Vi har, förutom verkstaden, tvätthallar och spolplattor som uppfyller alla miljökrav. Där kan vi tvätta våra hyresmaskiner men vi kan i mån av tid även erbjuda tvätt av externa maskiner. Där kan våra erfarna tvätt- och rekond-killar verkligen ta hand om din maskin eller lastbil så att den glänser igen.
Arema är även återförsäljare av Hydroscand’s sortiment varav det vanligaste kopplingarna har vi direkt på hyllan. Vi kan i våra verkstäder tillverka hydraulslangar upp till 1 1/4” storlek samt erbjuda oljor, smörjmedel och andra förbrukningsartiklar till försäljning.
I vår depå i Rosersberg så säljer, monterar och kalibrerar vi alkolås/alkotestare från Dräger.
Behöver du brandbesikta din maskin för att klara försäkringsbolagens krav? Vi är ackrediterade för att utföra besiktningar enligt SBF127. Vi kan även åtgärda eventuella anmärkningar. Ring oss och boka en tid.

Arema Rental - Service