Expanderar till norrland “strävar mot att bli ledande aktör i Skandinavien”

Norrland blir scenen för Arema Heavy Rentals senaste drag i deras expansiva resa när de öppnar en ny depå för uthyrning av entreprenadmaskiner i Skellefteå. Den nya etableringen markerar en viktig milstolpe när de tar sikte på att bli Skandinaviens ledande aktör.

Arema Heavy Rental är Sveriges ledande aktör inom uthyrning av större entreprenadmaskiner. Med den nya depån i Skellefteå stärker de sin geografiska närvaro och möjliggör snabbare och mer effektiv service för kunder i norra regionen.

- Vi är idag den ledande aktören i Sverige och strävar mot att bli det även i Skandinavien. Därför var det naturligt för oss att expandera till norra Norrland, säger Björn Janström, VD, Arema, och fortsätter:

- Vår företagstillväxt, både vad gäller lönsamhet och omsättning, har varit stark de senaste åren och denna expansion möjliggör att vi kan fortsätta denna tillväxtresa trots omvärldsläget.

Ekonomiska och miljöfördelar med att hyra maskiner

Det har blivit alltmer vanligt att företag hyr sina maskiner i stället för att köpa då dem ser fördelar med flexibiliteten samt de ekonomiska fördelarna med att bla slippa binda kapital. Enligt Björn Janström är det något han också har sett, men att det även finns en miljöaspekt med att hyra framför att köpa.

— Vi ser en ökande marknad för företag som väljer att hyra maskiner i stället för att köpa dem. Det är intressant att notera att de stora aktörerna, som har möjlighet att köpa, hyr maskiner från oss idag eftersom de ser fördelar med det. Hållbarhet är en högt prioriterad fråga för många företag och genom att hyra maskiner får dem högre nyttjandegrad samt moderna maskiner med den senaste miljökraven.

Snabb öppning

Under april månad påbörjas flytten av maskiner och den 2 maj planerar de att officiellt öppna dörrarna till de nya lokalerna längs med E4:an på Mörviksvägen 16 i Kåge utanför Skellefteå. Under 2023 omsatte Arema Heavy Rental 170 miljoner och med den nya depån räknar de att nå en omsättning på över 200 miljoner. Förväntningarna är höga och Arema ser fram emot att såväl befintliga som nya kunder drar nytta av den nya etableringen i Skellefteå.

Följ oss på våra sociala medier:

Facebook-Arema Heavy Rental

Instagram-Arema Heavy Rental

Linkedin-Arema Heavy Rental

Om oss

Arema Heavy Rental är grundat 2001 och är ett av de främsta uthyrningsbolagen i Sverige när det gäller uthyrning av större entreprenadmaskiner utan förare. Vi har maskiner i viktklasserna 1–40 ton. Vi är en drivande organisation med högt i tak och korta beslutsvägar. Idag är vi knappt 40 anställda med en omsättning på 143 miljoner kronor. Vi har mycket tydliga tillväxtplaner.

Expanderar till norrland “strävar mot att bli  ledande aktör i Skandinavien”
Expanderar till norrland “strävar mot att bli  ledande aktör i Skandinavien”Expanderar till norrland “strävar mot att bli  ledande aktör i Skandinavien”

Fler artiklar